ua en ru

Глобальна акція в підтримку Савченко сьогодні стартує у всьому світі

Глобальна акція в підтримку Савченко сьогодні стартує у всьому світі Фото: Надія Савченко

Акція в підтримку Савченко пройде в Києві о 12:00

Глобальна акція в підтримку української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко, яка знаходиться в російському СІЗО, сьогодні, 11 травня, стартує у всьому світі. Про це у соціальних мережах повідомляють активісти та організатори акції.

"Нагадую також, що 11 травня стартує глобальна акція #FreeSavchenko. Не забудьте поширити інформацію та прийняти участь", - написав у своєму Twitter раніше адвокат Савченко Марк Фейгін.

Зазначимо, сьогодні у Надії Савченко День народження. Льотчиці виповнилося 34 роки. Крім цього, сьогодні 329-й день її утримання під вартою в Росії.

Акція в підтримку Савченко пройде у Києві 11 травня о 12:00.

"Збираємося біля пам'ятника Кию, Щеку і Хориву на Майдані з білими повітряними кульками. На кульках маркерами напишемо #FreeSavchenko та інші вимоги щодо українських політв'язнів в Росії", - повідомляють організатори акції в Facebook.

Крім цього, активісти планують написати послання підтримки Савченко на аркуші у формі серця, яке буде відправлено їй поштою в Москву.

Також організатори звернуться до українців з проханням підписати онлайн-петицію за звільнення Надії Савченко.

Nadiya Savchenko turns 34 on Monday, May 11, in Russian detention. There is surely only one birthday wish for Nadiya:...

Posted by Free Savchenko on 10 травня 2015 р.

Нагадаємо, адвокат Надії Савченко Ілля Новіков сподівається, що вже до кінця року вона вийде на свободу.

При цьому справа Савченко, раніше об'єднане з загальним справою про військових злочинах на Донбасі, було виділено в окреме провадження.