ua en ru

Глінський прогнозує погіршення стану доріг після танення снігу в Києві

Генеральний директор комунального підприємства "Київавтодор" Георгій Глінський прогнозує, що якість доріг у Києві сильно погіршиться через велику кількість використаних посипальних матеріалів і вологи. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо порівняти з минулими роками, то ми всіх наших сумішей висипали 76 тис. т. Якщо в 2009 році було висипано 51-53 тис. т, а зараз 76 тис. т. Це дуже аномальна зима. І ми ще це побачимо. Ми ж знаємо, що всі говорять в Україні - разом зі снігом зійшов асфальт. Дуже велика кількість вологи попала на дороги", - зазначив Глінський.

Також він повідомив, що терміни та обсяги проведення ямкового ремонту будуть переглянуті, оскільки "кількість вологи зараз збільшиться". "У цьому випадку, що краще, що це буде квітень-місяць і... виконання цього ремонту буде в умовах підвищених температур і ми будемо застосовувати технологію гарячої асфальтоукладки. Це дасть можливість прискорити виконання цих робіт, виконувати їх більш якісно і з більш органічними матеріалами".

Читайте також: На ремонт українських автодоріг необхідно 500 млрд грн, - Азаров