ua en ru

Глави країн НАТО обговорять боротьбу з тероризмом і витрати на оборону, - Столтенберг

Глави країн НАТО обговорять боротьбу з тероризмом і витрати на оборону, - Столтенберг Фото: у НАТО обговорять боротьбу з тероризмом

НАТО готове увійти до світової антитерористичної кооаліції

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що на порядку денному зустрічі глав держав-членів Альянсу буде винесено два ключових питання: боротьба з тероризмом і витрати країн НАТО на оборону. Про це з Брюсселя повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Це ключові моменти для нашої безпеки", -заявив генсек НАТО.

Він також повідомив, що за підсумками дня буде узгоджений план дій щодо боротьби з тероризмом і національні плани країн-членів щодо розподілу фінансового навантаження на оборонні питання.

"З 2014 року Альянс домовився витрачати більше на оборону. Включаючи зобов'язання до 2024 року збільшити витрати на оборону до 2% від ВВП країн-членів, у 2015 році падіння витрат, нарешті, припинилося, а в 2016 році вклади Європи і Канади зросли на мільярди доларів. Це не тільки про гроші, це і про розвиток наших можливостей, це значні інвестиції в місії НАТО, операції та розвиток. Сьогодні ми хочемо закріпити наші успіхи і домовитися про щорічну розробку нацпланов", - повідомив Столтенберг.

Генсек також підтвердив наміри Альянсу приєднатися до глобальної антитерористичної коаліції.

"Це символ нашого єднання проти тероризму ИГИЛ", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс (НАТО) вирішив приєднатися до міжнародної коаліції на чолі з США, яка бореться проти терористичного угрупування "Ісламська держава" (ИГИЛ).