ua en ru

Глави Мзс Польщі і Швеції висловили захоплення Евромайданом

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорські та міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт висловили своє схвалення Евромайдану. Про це йдеться на сайті міністерства закордонних справ Польщі.

"В якості ініціаторів Східного Партнерства, ми дуже задоволені, що багато українців не боячись холоду, висловили протест проти свого Президента і висловили рішення не відмовлятися від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ЄС готовий підписати угоду про асоціацію, як тільки Президент Янукович буде готовий зробити це, і пообіцяв допомогти Україні в реалізації її положень. Але відсутність будь-яких доказів економічної реформи, ми не будемо втягуватися в безглузді торгові війни за майбутнє України.

"Ми згодні з Президентами Ван Ромпеєм і Баррозу: "Саме Україна вільна вільно вирішити, який тип взаємодії вона прагне вибудувати з Європейським Союзом. Тому ми категорично не приймаємо позицію і дії Росії". Ми приєднуємося до них, висловлюючи нашу підтримку українського суверенітету. Ми закликаємо всіх мирно підтримувати акції протесту в Києві. У мирному характері акції протесту виявлена справжня європейська рішучість. Ми переконані, що український народ буде реалізовувати свою мрію європейського майбутнього", - заявлено в повідомленні прес-служби.