ua en ru

Глави МЗС Сербії та Македонії сьогодні зустрінуться для вирішення дипконфлікту

Глави МЗС Сербії та Македонії сьогодні зустрінуться для вирішення дипконфлікту Фото: МЗС Сербії (ru.wikipedia.org)

Співробітники посольства Сербії почнуть повертатися в столицю Македонії

Глави міністерств закордонних справ (МЗС) Сербії та Македонії зустрічаються сьогодні для вирішення дипломатичного конфлікту між країнами. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністри закордонних справ Сербії і Македонії планують зустрітися 25 серпня 2017 року, щоб спробувати вирішити проблеми між країнами після дипломатичної кризи, в якій Белград раптово відкликав усіх своїх співробітників з посольства в Скоп'є", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глава МЗС Сербії Івіца Дачич і глава МЗС Македонії Нікола Димитров погодилися зустрітися в сербському місті Ніш під час телефонної бесіди 24 серпня.

Так, після розмови в МЗС Сербії заявили, що сторони спробують вирішити "всі відкриті питання з метою поліпшення дружніх відносин між двома країнами". У заяві також говориться, що 25 серпня співробітники посольства почнуть повертатися в столицю Македонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) Сербії відкликало всіх своїх дипломатів з Македонії. У МЗС Македонії повідомили, що отримали ноту посольства Сербії, в якій представництво поінформувало про від'їзд у Белград для консультацій.