ua en ru

Глави МЗС "нормандської четвірки" сьогодні в Парижі обговорять ситуацію на Донбасі

Глави МЗС "нормандської четвірки" сьогодні в Парижі обговорять ситуацію на Донбасі Фото: глави МЗС "нормандської четвірки"

На черговій зустрічі в "нормандському форматі" обговорять реалізацію мінських угод

Міністри закордонних справ "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції) сьогодні, 23 червня, в Парижі обговорять ситуацію на Донбасі. Про це сторони переговорів домовилися раніше.

У столиці Франції сьогодні пройде зустріч глав МЗС України Павла Климкіна, Росії Сергія Лаврова, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера і Франції Лорана Фабіуса по реалізації мінських угод.

Зазначимо, початок зустрічей у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на сході України було покладено в червні 2014 р., коли міністри закордонних справ Німеччини, Росії, України та Франції зустрілися в Нормандії (Франція) під час святкування річниці висадки союзників.

Нагадаємо, 10 червня у Парижі пройшла зустріч заступників міністрів закордонних справ "нормандської четвірки". Українську сторону на зустрічі представляв голова управління РФ МЗС України Андрій Плахотнюк.

На зустрічі представників МЗС країн "нормандської четвірки" 10 червня обговорювали вибори на Донбасі, демілітаризацію Широкіно Донецької області, обмін полоненими, так звані "гуманітарні конвої" від Російської Федерації на Донбас.

Повідомлялося, що російська сторона отримала відмову за ключовими пунктами - включення представників ДНР і ЛНР в тристоронню контактну групу, спробі заблокувати місцеві вибори.