ua en ru

Глави МЗС Франції і Німеччини готові ініціювати консультації з РФ по Донбасу

Глави МЗС Франції і Німеччини готові ініціювати консультації з РФ по Донбасу Фото: глави МЗС "нормандської четвірки"

За підсумками цих консультацій буде вирішуватися питання про переговори в "нормандському форматі"

Міністри закордонних справ Франції Лоран Фабіус та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер готові ініціювати консультації з Російською Федерацією з приводу загострення ситуації на Донбасі. Про це міністри повідомили у розмові з українським колегою Павлом Климкиным, передає прес-служба МЗС України.

"Партнери України підтвердили, що поділяють стурбованість української сторони, і висловили готовність вже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативний розвиток ситуації", - йдеться в повідомленні.

Клімкін у телефонній розмові з Штайнмайером Фабіусом привернув їхню увагу до суттєвого загострення ситуації на Донбасі. Він підкреслив, що останні провокації з боку проросійських бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менше 100 мм і деескалації ситуації навколо Широкіно Донецької області.

За підсумками телефонних розмов з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції було домовлено, що за результатами контактів офіційного Берліна і Парижа з Москвою будуть прийняті рішення щодо можливих подальших кроків у "нормандському форматі", в тому числі проведення телефонних конференцій або особистих зустрічей представників України, Німеччини, Франції та Росії.

Нагадаємо, сьогодні після загострення ситуації на Донбасі Президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ країни Павлу Клімкіну провести термінові консультації "нормандському форматі" на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Сьогодні ввечері Клімкін уже провів бесіду з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.