ua en ru

Глави МЗС Євросоюзу наголосили, що ситуація з Саакашвілі є справою України, - Клімкін

Глави МЗС Євросоюзу наголосили, що ситуація з Саакашвілі є справою України, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Глави МЗС Євросоюзу заявили, що ситуація повинна розвиватися виключно у правовому полі

Глави міністерств закордонних справ країн Євросоюзу наголосили, що ситуація з екс-губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі є справою України. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Я сьомого-восьмого вересня зустрівся майже з усіма міністрами закордонних справ ЄС. Дехто з міністрів, особисто знайомих із Саакашвілі, про це згадував (про ситуацію з Саакашвілі, - ред.). При цьому вони наголошували, що це справа України, і дуже важливо, щоб ця ситуація розвивалася виключно у правовому полі", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві юстиції України заявили про відсутність підстав для екстрадиції екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, якого указом президента України Петра Порошенка було позбавлено українського громадянства, в Грузію.

Так, за словами заступника глави Мін'юсту Дениса Чернишова, на даний момент підстав для видворення Саакашвілі з України немає, оскільки в Грузії йому не винесено обвинувальний вирок.