ua en ru

Голови фракцій ВР домовилися з Порошенком не вносити зміни до виборчого законодавства

Голови фракцій Верховної Ради України на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком домовилися не вносити зміни у виборче законодавство, а також не вводити воєнний стан.

Голови фракцій Верховної Ради України на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком домовилися не вносити зміни у виборче законодавство, а також не вводити воєнний стан. Про це повідомляє "5 канал".

"Нас запевняли, що це (внесення змін у виборче законодавство) вже неможливо, бо вже стартував виборчий процес за старою змішаною поганою системою, тобто 50/50 мажоритарна та пропорційна система. Я собі тяжко уявляю, як в принципі можна провести вибори не тільки на окупованих територіях, а й взагалі зараз можна провести мажоритарну кампанію по цілій території України", - заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок в коментарі телеканалу.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що деякі фракції "поставили ультиматум" щодо внесення змін до закону про вибори нардепів, так як після проведення виборів за старою виборчою системою є ризик невизнання результатів виборів, хоча "немає ніякої прив'язки до цього".

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня 2014 р. о 17:00 розпочалася зустріч Порошенка з головами парламентських фракцій і груп.

Раніше голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що голови депутатських груп і фракцій Верховної ради україни сьогодні на погоджувальній раді домовилися внести зміни у виборче законодавство, а саме повернутися до пропорційної системи виборів до парламенту..За його словами, це питання планувалося обговорити і на зустрічі Президента з главами парламентських фракцій.