ua en ru

Глави АП України і РФ телефонують один одному, щоб регулювати режим перемир'я на Донбасі, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що глави адміністрацій Президентів України та РФ Борис Ложкін і Сергій Іванов регулярно телефонують один одному, щоб регулювати режим перемир'я на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що глави адміністрацій Президентів України та РФ Борис Ложкін і Сергій Іванов регулярно телефонують один одному, щоб регулювати режим перемир'я на Донбасі. Про це Порошенко заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу розкрити зміст розмов Ложкіна з Івановим. Коли ми не можемо домогтися дотримання припинення вогню, і коли потрібно політичне втручання, Борис Ложкін дзвонить Іванову, називаючи конкретну точку, кроки. У більшості випадків це ефективно. Якщо для того, щоб припинити вогонь потрібно дзвонити - і я буду дзвонити, і Ложкін буде дзвонити", - заявив Порошенко.

"Це дуже важливо, як би це не оцінювали учасники процесу. Я сподіваюся, що мета Росії змінюється. Спочатку в Криму мета Росії була зрозуміла. Деякі яструби в Кремлі вважали Україну колосом на глиняних ногах, вони думали, що варто легенько підштовхнути і південно-схід посиплеться. Це призвело до протилежного результату. Зараз я сподіваюся, що плани Росії отримують трансформацію", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить першу велику прес-конференцію, в ході якої представляє свій план реформ України під назвою "Стратегія-2020", а також звітує за 100 днів своєї роботи Президентом.