ua en ru

Головного лікаря "Охматдиту" відсторонено від посади через закінчення контракту, - Супрун 

Головного лікаря "Охматдиту" відсторонено від посади через закінчення контракту, - Супрун  Фото: Уляна Супрун

Нового головного лікаря "Охматдиту" мають обрати під час конкурсу 

Головний лікар дитячої лікарні "Охматдит" Юрій Гладуш більше не виконує своїх обов'язків через закінчення терміну укладеного з ним контракту. Про це сьогодні під час брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головний лікар Юрій Гладуш може подаватися на конкурс так само, які усі інші, але сьогодні приступив до виконання обов'язків один з його начмедів. Чому не він, бо він зараз працює на чверть ставки і нам не дозволено його призначити на виконувача обов'язків", - заявила Супрун, зазначивши, що новий керівник медустанови має бути обраний під час конкурсу.

За її словами, раніше на адресу МОЗу та профільного комітету Верховної Ради України надійшов лист від трудового колективу медустанови на підтримку колишнього головного лікаря, однак згодом документ відкликали.

"Наші друзі, які там працюють, співробітники самої лікарні сказали, що їх скликали на засідання трудового колективу і як вони входили в зал, підписалися, що присутні. Була зустріч, нічого не говорили про головного лікаря, але ці підписи підставили під лист і скинули нам всім, ніби трудовий колектив підписався за головного лікаря", - зазначила Супрун.

Нагадаємо, раніше Супрун заявляла, що до 1 липня 2017 року планується відкриття діагностичного корпусу "Охматдиту".