ua en ru

Главу правління "Укрсоцбанку" Камелі викликали на допит в УБОЗ МВС

Голову правління ПАТ "Укрсоцбанк" Граціано Камелі викликали на допит в управління по розслідуванню злочинів, скоєних організованими групами СУ ГУ МВС України.

Граціано Камелі під'їхав до будівлі управління в 11:10. Згідно з повідомленням, побачивши журналістів, він повернувся в машину і через деякий час поїхав, так і не з'явившись на допит.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ потрапив протокол липневого допиту міліцією співробітника державної реєстраційної служби в Києві, де він розповів, яким чином була переоформлена заставна нерухомість перебувала в "Укрсоцбанку". Згідно з документом, головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві Павло Ш. розповів, як один з його керівників Валерій К. змусив своїх підлеглих переоформити 5 пакетів документів щодо перереєстрації прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент знаходилися в арешті.

"Ми втрьох подивилися знаходяться в 5 папках документах і помітили, що на всі об'єкти документи, які були в 5 папках, були накладені арешти, які не були зняті, і тому перереєструвати на них право власності до зняття арештів не можна було. Тому ми всі втрьох відмовилися проводити перереєстрацію... Тоді Валерій К. заявив буквально, що якщо ми не проведемо негайно перереєстрацію прав власності на вищевказані об'єкти, то він усіх нас "уриє", тому що за всією цією перереєстрацією варто особисто син президента Януковича", - йдеться у протоколі допиту Павло Ш.

Як повідомлялося, 20 вересня головне слідче управління МВС України спільно з Донецьким УБЕЗ проводило перевірку в головному офісі ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit) і офісі юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" у Києві. За даними джерел у МВС, обшуки проводилися в рамках тієї ж справи, по якому допитувався реєстратор Павло Ш., - про заставному майні кредиторів банку та його переуступку за заниженою вартістю на підконтрольні підприємства.