ua en ru

Голову НБУ планують призначити наступного пленарного тижня, - Парубій

Голову НБУ планують призначити наступного пленарного тижня, - Парубій Фото: будівля НБУ (Юлія Березовська, прес-центр НБУ)

З призначенням нового складу ЦВК ситуація складніша

Наступного пленарного тижня у парламенті буде вирішено питання щодо призначення голови Національного банку України та членів ЦВК. Про це голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив в інтерв’ю телеканалу "РАДА" у п’ятницю, йдеться на сайті Верховної Ради.

"Кандидат на посаду голови Національного банку також проведе дискусії з фракціями - такою була рекомендація профільного Комітету. Я сподіваюсь, що до наступного пленарного тижня ми будемо мати завершені політичні дискусії з цього приводу", - сказав Парубій.

Шодо призначення нового складу ЦВК, Парубій зазначив, що "ситуація трошки складніша, бо згідно ухваленого антикорупційного законодавства, всі кандидати до ЦВК повинні пройти спецперевірку, а вона може тривати близько 20 днів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що профільний комітет рекомендував Раді призначити головою НБУ Якова Смолія, чинного виконувача обов'язків глави Нацбанку.