ua en ru

Главу Мінспорту РФ Мутка не акредитують на Олімпіаду в Ріо

Главу Мінспорту РФ Мутка не акредитують на Олімпіаду в Ріо Фото: російського міністра спорту Віталія Мутка не пустять на Олімпійські ігри-2016

МОК також рекомендував тимчасово відсторонити Росію від проведення міжнародних спортивних змагань взимку

Міністр спорту Росії Віталій Мутко не отримає акредитацію на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро як особа, зазначена в доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у зв’язку з допінговим скандалом. Про це повідомила прес-служба Міжнародного олімпійського комітету (МОК), передає BBC.

На засіданні у вівторок, 19 липня, МОК ухвалив низку рішень, в тому числі і про невидачу акредитації на Олімпіаду 2016 року зазначеним у доповіді WADA співробітникам Мінспорту Росії та іншим особам.


МОК також доручив спеціальній комісії вивчити питання про допустимість виключення російської збірної з учасників турніру з юридичної точки зору.

За підсумками засідання МОК рекомендував тимчасово відсторонити Росію від проведення міжнародних спортивних змагань взимку, і повідомив про намір організувати повторну перевірку наявних у його розпорядженні допінг-проб, узятих у російських спортсменів під час Олімпіади в Сочі.

Раніше глава російського спортивного відомства заявив, що готовий відмовитися від поїздки на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, зазначивши, що головне для нього - участь у змаганнях російської збірної.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не відбиратиме у Росії право проведення чемпіонату світу в 2018 у зв'язку з допінговим скандалом.