ua en ru

Головою ради директорів Orascom Telecom став генеральний директор Vimpelcom Джо Лундер

Головою ради директорів єгипетської телекомунікаційної компанії Orascom Telecom став генеральний директор VimpelСom Ltd. Джо Лундер. Його призначення на дану посаду буде запропоновано для затвердження на наступних загальних зборах акціонерів, говориться в повідомленні Orascom.
Лундер змінив на даній посаді Халеда Бічару, що пішов у відставку в кінці грудня 2011 р. В опублікованих матеріалах повідомляється, що новий глава ради директорів Orascom планує зосередитися на виконанні стратегії зі збільшення грошового потоку. Він також пообіцяв тісно співробітничати з гендиректором Orascom Telecom Holding Ахмедом Абу Дома, щоб зміцнити компанію у позиції одного з найбільших представників світового ринку телекомунікацій.
"Враховуючи стратегічну важливість Orascom Telecom Holding після успішного злиття VimpelСom Ltd. і Wind Telecom SPA, я дуже радий своєму призначенню", - прокоментував зміну керівництва Лундер.
Orascom Telecom - провідна телекомунікаційна компанія на ринках Близького Сходу, Африки і Азії, число абонентів якої перевищує 100 млн осіб. Управляє мережами GSM в Алжирі, Пакистані, Єгипті, Тунісі, Бангладеш, Північній Кореї, а також володіє непрямою часткою в канадському операторові Globalive Wireless (65%). В рамках операції, завершеної в квітні 2011 р., VimpelСom через Wind Telecom став власником 51,7% акцій Orascom Telecom Holding.