ua en ru

Головою СБУ треба призначити офіцера з АТО, - "Самопоміч"

Головою СБУ треба призначити офіцера з АТО, - "Самопоміч" Фото: Єгор Соболєв,

Президент повинен провести консультації про призначення нового голови СБУ

Головою СБУ треба призначити офіцера ,який проявив себе у ході проведення Антитерористичної операції. Про це заявив народний депутат від фракції "Самопоміч" сьогодні під час засідання Верховної Ради Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього тижня ми дозволили Президенту звільнити голову СБУ ... Президент призначив Василя Грицака - людину, яка для багатьох працівників правоохоронних органів є легендою, пов'язаною з корупційними скаргами. Президент призначив його виконуючим обов'язки. Ми просимо Президента виконати дану нам обіцянку і провести чесні відверті консультації про призначення нового чистого, справжнього керівника спецслужби", - заявив Соболєв.

Нардеп заявив, що нового голову СБУ треба шукати не серед працівників СБУ, де так багато зв'язків з КДБ, ФСБ та корупцією.

"Можливо, найкращі офіцери, які проявили себе на фронті, є прекрасними кандидатами на це місце. Можливі інші варіанти, але у цьому випадку важливо, щоб Президент більше ще не дав можливості нікому помилитись,",- заявив Соболєв.

Нагадаємо, 18 червня 2015 р. Верховна Рада відправила Валентина Наливайченка у відставку з посади голови СБУ.

Пізніше в цей же день Президент України Петро Порошенко призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови СБУ Василя Грицака.