ua en ru

Головою антитерористичного бюро ООН став російський дипломат Воронков

Головою антитерористичного бюро ООН став російський дипломат Воронков Фото: штаб-квартира Організації Об'єднаних Націй (flickr.com/un_photo)

Зараз Володимир Воронков працює постійним представником РФ при міжнародних організаціях у Відні

Співробітник Міністерства закордонних справ Росії Володимир Воронков став главою Бюро з боротьби з тероризмом - нової структури Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляє РБК.

Видання зазначає, що ця посада означає, що фактично Воронков став заступником генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, на своїй посаді він буде "забезпечувати стратегічне керівництво ООН з боротьби з тероризмом, братиме участь у процесі ухвалення рішень організації і гарантуватиме, що витоки і наслідки терористичної діяльності знаходять своє відображення в діяльності ООН"

Зараз Воронков працює постійним представником Росії при міжнародних організаціях у Відні.

Воронкову 64 роки, він закінчив МДУ, володіє англійською і польською мовами, у системі МЗС працює з 1989 року, посаду постійного представника Росії при міжнародних організаціях у Відні займає з 2011 року.

Нагадаємо, згідно з доповіддю Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини станом на 12 травня 2017 року, російська окупаційна влада в анексованому Криму конфіскувала вже майже 4600 об'єктів нерухомості.