ua en ru

В ООН підрахували, скільки нерухомості РФ конфіскувала за час окупації Криму

В ООН підрахували, скільки нерухомості РФ конфіскувала за час окупації Криму Фото: колона російських танків у Криму

Було конфісковано 4 тис. 575 державних і приватних об'єктів нерухомості

Станом на 12 травня 2017 року російська окупаційна "влада" в анексованому Криму конфіскувала вже майже 4,6 тисяч об'єктів нерухомості. Про це свідчить доповідь Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні.

"Продовжується конфіскація державної і приватної власності, що почалась після референдуму в Криму у березні 2014 року, яку відповідно до законодавства Російської Федерації називають "націоналізацією". Станом на 12 травня 2017 року було "націоналізовано" 4 тис. 575 державних і приватних об'єктів нерухомості", - зазначається у доповіді.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що відомство зібрало доказову базу для міжнародного суду по анексії Криму Росією і представило хронологію захоплення півострова.

"Ми зробили хронологію захоплення Росією Криму по датах і локаціях, як це відбувалося. Це була військова операція, яка відкрито планувалася в 2014 році. Думаю, таємно операція по захопленню Криму та інших територій України готувалася десятиліттями", - сказав Петренко. Хронологія включає факти блокування російськими підрозділами транспортних комунікацій і військових об'єктів.