ua en ru

Головою адміністрації Гонконгу обрали жінку, лояльну до Пекіну

Головою адміністрації Гонконгу обрали жінку, лояльну до Пекіну Фото: Керрі Лам

Керрі Лам стала першою жінкою в історії на посаді голови адміністрації Гонконгу

Новою головою адміністрації Гонконгу обрали Керрі Лам, вона стала першою жінкою в історії на цій посаді. Про це повідомляє BBC.

Керрі Лам 59 років, її підтримував Пекін і вона була явним фаворитом на виборах.

Голова адміністрації обирається комітетом із 1200 членів, де більшість належить посадовцям, що підтримують інтереси уряду Китаю.

Повідомляється, що навколо будівлі, де проходило голосування, зібралися прихильники демократичного руху, які протестували проти затвердження кандидатури Керрі Лам.

Судячи з результатів опитувань виборців, головний її суперник, колишній міністр фінансів Джон Цан, має більшу підтримку серед населення. Третім кандидатом був відставний суддя Ву Квок Хін.

"Активіст демократичного руху Джошуа Вон, який був одним з лідерів "революції парасольок", назвав нинішній процес затвердження головного міністра адміністрації провінції не виборам, а призначенням", - зазначають в повідомленні.

Наприкінці 2016 року Вон несподівано заявив, що не висуватиме свою кандидатуру через сімейні обставини.

Нагадаємо, влада Китаю заборонить образу героїв революції. Народна політична консультативна рада Китаю внесла до цивільного кодексу країни, який знаходиться в розробці, статтю про неприпустимість образи пам'яті героїв революції і спотворення історії партійних подвигів.