ua en ru

Головний свідок у справі про події 2 травня в Одесі не зміг упізнати осіб, яких обвинувачують

Головний свідок у справі про події 2 травня в Одесі не зміг упізнати осіб, яких обвинувачують Фото: свідок у справі "2 травня в Одесі" не зміг упізнати обвинувачених

При цьому під час слідства 11 з 15 обвинувачених були упізнані свідком

Сьогодні, 9 вересня в Малиновському районному суді Одеси відбулося чергове засідання по справі масових заворушень місті під час подій 2 травня 2014 року. При цьому, основний свідок Олександр Посмиченко не зміг впізнати ні одного з обвинувачених. Про це повідомляє муніципальний телеканал "Перший міський".

Суд, всупереч протестам захисту, долучив до справи протокол впізнання свідка Олександра Посмиченко. При цьому раніше, під час слідчих дій Посмиченко впізнав на фотографіях 15 обвинувачених, хоча на попередньому засіданні суду зміг пізнати тільки 11.

На питання суду про те, чому він не може нікого впізнати, Посмиченко послався на давність подій. У свою чергу, прокурор Володимир Дудкевич пояснив, що деякі обвинувачені, проти яких Посмиченко давав свідчення, змінилися зовні.

Захист виступила проти долучення протоколу впізнання до справи. Адвокати вважають порушенням те, що деякі з наданих під час впізнань фотографій були більш високої якості, ніж фотографії із зображенням їх клієнтів, що могло привести свідка до неправильного висновку.

Нагадаємо, раніше Оппоблок заявив, що розслідування одеської трагедії офіційно вийшло на міжнародний рівень.