ua en ru

Головний профіт у справі Гонгадзе отримала Росія, - політолог

Головний профіт у справі Гонгадзе отримала Росія, - політолог політолог Євген Магда

Коментуючи розвиток справи вбитого журналіста Георгія Гонгадзе, політолог Євген Магда зазначив, що не очікує реальних перспектив розкриття вбивства.

"Чи стануть відомі нові подробиці організації касетного скандалу? Вбивство Георгія Гонгадзе - настільки довга і складна історія, що не можна виключати появи нових відомостей, але на даний момент перспектив розвитку цієї справи не спостерігається", - зазначив Магда.

Експерт критично відноситься до ряду версій вбивства Гонгадзе, зокрема, до постаті Миколи Мельниченка, нібито зроблених ним записів.

"Мало віриться в те, що Мельниченко з-під дивана робив записи. Це дешевенька "бондіана". Чому правоохоронні органи досі серйозно не взялися за майора? Мабуть, керівників правоохоронних органів влаштовує така ситуація", - вважає експерт.

Магда вважає, що в справі Гонгадзе простежується слід могутньої спецслужби, і звертає увагу на те, що головний профіт в результаті касетного скандалу отримала Росія.

"Якщо міркувати про те, кому це було вигідно, то свій профіт отримала Росія, оскільки Захід після касетного скандалу, в значній мірі, відвернувся від України", - підсумував експерт.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва продовжив розгляд апеляції екс-керівника департаменту спостереження міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе.