ua en ru

Жабченко відмовився судити матч за Суперкубок України

Жабченко відмовився судити матч за Суперкубок України Фото: Анатолій Жабченко (fcdynamo.kiev.ua)

Замість нього головним арбітром буде Костянтин Труханов

Призначений головним арбітром на поєдинок Суперкубка України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" Анатолій Жабченко відмовився судити матч. Про це повідомляє офіційний сайт Комітету арбітрів Федерації футболу України (ФФУ).

"До Комітету надійшла заява від арбітра Жабченка Анатолія, в якій цей український арбітр у відповідальний спосіб звертається із проханням зняти його з матчу, розуміючи той сильний пресинг, що чиниться у ЗМІ щодо питання його так званого подвійного громадянства, а також задля уникнення ризиків пов’язаних із громадським порядком під час проведення матчу за Суперкубок України в Одесі", - йдеться в повідомленні.

Замість нього головним арбітром матчу буде Костянтин Труханов.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що Жабченко вже давно внесений у базу сайту "Миротворець", який спеціалізується на виявленні людей, які порушують закони України. Разом з ним в базу потрапив і Юрій Вакс. Обидва арбітра проживають на території анексованого Криму, отримали російське громадянство і постійно перетинали кордон України через закриті пункти пропуску.

Поєдинок за Суперкубок України між "Шахтарем" і "Динамо" відбудеться 15 липня в Одесі на стадіоні Чорноморець. Початок матчу о 21:00. РБК-Україна проведе трансляцію поєдинку.

Нагадаємо, Анатолій Жабченко призначений арбітром на матч Ліги чемпіонів між чемпіоном Македонії "Вардаром" та лідером чемпіонату Швеції "Мальме".