ua en ru

Головні помилки трейдера у виборі брокера

Головні помилки трейдера у виборі брокера

Міжнародний валютний ринок бере до себе всіх бажаючих, хто має хоча б найменше уявлення про спекуляції на Форексі.

Проте самостійно вести торгівлю приватній особі все ж не можна, для цього потрібна участь брокера або дилінгового центру. Тому виникає закономірне питання: де ж знайти підходящого партнера, якому можна було б довірити свої заощадження і отримати гідний прибуток.

Питання насправді досить актуальна, оскільки новачки, після того як випробували свої сили на демо рахунок форекс, допускають численні і характерні помилки у вирішенні даного питання. Ми ж пропонуємо розглянути головні з них, щоб у майбутньому не допускати їх появи.

  1. Зверніть увагу на "чорний список" брокерських компаній, який, як правило, можна знайти у вільному доступі в інтернеті або у вашому торговому терміналі
  2. Ліцензія не завжди стає гідним гарантом чесності і порядності брокера. Для більшості учасників ринку ліцензія — це необхідність, без якої неможливо зайти на міжнародний ринок. Керуйтесь у виборі брокера трендом і списком топових ДЦ.
  3. Довіра рекламі — ще одна поширена помилка, яка призводить до швидких фінансових втрат через залучення знаменитостей до демонстрації нового продукту або послуги.
  4. Уважно читайте договір, укладений з брокером: у ньому ви погодите всі проблемні питання та визначте шляхи для їх вирішення. Тому якщо який-небудь пункт для вас залишається незрозумілим, краще до моменту підписання роз'яснити всі його аспекти, і бажано у письмовій формі.
  5. Не ігноруйте страховий депозит, завжди уточнюйте, на яку суму застраховано і застрахований ваш депозит, перед початком роботи. Не завадило б поцікавитися і назвою страхової компанії.
  6. При виборі брокера на ринку форекс уточніть способи поповнення рахунку і можливість зняття коштів. Дуже важливо, щоб брокер не затримував виплати і працював з максимально великою кількістю карт і електронних гаманців.
  7. Відразу розберіться у відмінностях між брокером і дилінговим центром, зрозумівши принципи їх ліквідності до моменту співробітництва.
  8. Не варто вважати, що закордонні брокери краще російських. Шахраїв вистачає і за кордоном, а подальше вирішення проблемних питань та судові тяжби з іноземними резидентами можуть принести вам лише додатковий головний біль або просто позбавити можливості з'ясувати правду.
  9. Торгівля з застосуванням віртуального дилера — не найкращий варіант. До того ж дилерський центр навряд чи зізнається вам у цьому питанні і істину належить з'ясовувати трейдеру вже самому.
  10. Уточніть, чи входить ваш брокер у чорний список. У разі позитивної відповіді краще з ним не працювати.

Перераховані десять моментів варто обов'язково враховувати при виборі відповідного брокера, щоб в подальшому "не обпалюватися" і не підвищувати ризикову складову.