ua en ru

Головним завданням Служби фінрозслідувань має стати аналітична робота, - Порошенко

Головним завданням Служби фінрозслідувань має стати аналітична робота, - Порошенко Фото: президент схвалив створення Служби финрасследований, як аналітичного органу (РБК-Україна)

Служба не повинна мати права переслідувати підприємців

Головним завданням майбутньої Служби фінансових розслідувань має стати аналітична робота. Про це сьогодні під час щорічного послання у Верховній Раді заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент зазначив, що робота служби повинна бути спрямована, насамперед, на виявлення злочинних схем та їх експертне вивчення

Крім того, Порошенко підкреслив, що майбутня служба не повинна мати права переслідувати малих, середніх і великих підприємців, якщо вони не причастнык розкрадання бюджетних коштів та ухиляння від сплати податків.

"Цей принципово новий орган не повинен мати права переслідувати окремих підприємців, представників малого, середнього і навіть великого бізнесу і селян, якщо тільки вони не є організаторами і учасниками схеми системного розкрадання бюджетних коштів або недоплати податків", - заявив глава держави.

За його словами, також до 20 листопада повинен як мінімум бути обраний керівник Державного бюро розслідувань, який зможе за додатковий перехідний період швидко сформувати і запустити бюро.

Нагадаємо, сьогодні міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про те, що уряд схвалив законопроект про ліквідацію Податкової міліції.