ua en ru

Головною інтригою виборів у Києві буде боротьба між "Ударом" і політсилою Тимошенко, - експерт

Головна інтрига виборів в Києві полягає в тому, хто зможе сформувати більшість у Київраді. Так прокоментував старт виборчої гонки керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"У гонці за крісло мера фаворит очевидний - це Віталій Кличко. Боротьбу можна очікувати лише за депутатські мандати. Боротьба розгориться між мажоритарниками на виборах в Київраду і між партіями. До речі, саме для того, щоб "підтягнути" свої партії йдуть на вибори мера багато кандидатів", - зазначив експерт.

За словами Черненка, головною інтригою виборів буде боротьба між "Ударом" і політсилою Юлії Тимошенко.

"Батьківщина", як і "Удар", має традиційно сильні позиції в Києві. Однак об'єднання Кличка і Порошенка значно посилило потенціал "Удару".

Наскільки саме - поки незрозуміло. Чи вдасться Кличко сформувати більшість на основі "Удару" і мажоритарників від партії, або ж йому доведеться домовлятися з іншими політсилами, - головна інтрига виборів", - зазначив Євген Черненко.

Також експерт провів паралель між київськими і президентськими виборами.

"Думаю, що вибори в Києві будуть нагадувати президентські. Пройшов майже місяць президентської гонки, але якогось великого напруження пристрастей ми не відчуваємо. Причини? По-перше, наявність явного фаворита президентських виборів. Я маю на увазі Петра Порошенка.

По-друге, основний опонент Порошенко, Юлія Тимошенко, також належить до демократичного табору. Між цими двома кандидатами немає таких серйозних суперечностей, які були між Тимошенко і Януковичем", - сказав Черненко.