ua en ru

"Головне, щоб Америка була в грі": Кулеба про участь США в переговорах по Донбасу

"Головне, щоб Америка була в грі": Кулеба про участь США в переговорах по Донбасу Фото: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

США потрібно активніше залучати до переговорів з Росією щодо Донбасу. Це може бути як нормандський формат, так і будь-який інший.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби в програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Нам потрібне активне залучення США в принципі до розмови з Росією щодо окупації українських територій. Це може бути у складі нормандського формату, це може бути поза цим складом. Головне - щоб Америка була в грі", - сказав Кулеба.

За його словами, американський президент Джо Байден чітко дав зрозуміти, що США не залишать Україну наодинці з Росією. "Все інше - це вже тактика: хто, куди і як", - додав міністр.

У новому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" експерти і гості студії, серед яких Ірина Венедиктова, Дмитро Кулеба, Давид Арахамія, Ірина Геращенко та інші, обговорювали реакцію на матеріал CNN про операцію по "вагнеровцям" і те, чим загрожує Україні і її кордонам союз Путіна і Лукашенка.

Новий випуск "Свободи слова Савіка Шустера" від 10 вересня 2021

Нагадаємо, у минулому випуску політичного ток-шоу віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина прокоментувала залучення США до вирішення питання Донбасу.


Крім того, Володимир Гройсман грубо розкритикував Юрія Вітренка за ціну газу для українців.


Також у ефірі Савік Шустер розповів, чим президент Білорусі Олександр Лукашенко відрізняється від "Талібану".


У ефірі сталася й суперечка заступника міністра оборони України Ганни Маляр та колишнього міністра Юрія Бойка щодо американських грошей на українську оборону.


Також дивіться результати сенсаційного голосування щодо того, хто повинен бути союзником України? Захід, Росія чи... Китай?