ua en ru

Головдержслужба України: До кінця 2012 р. держслужба має повністю перейти на електронний документообіг в органах виконавчої влади.

До кінця 2012 р. держслужба України має повністю перейти на електронний документообіг в органах виконавчої влади. Про це на прес-конференції у Головдержслужбі України заявив заступник начальника Головдержслужби Андрій Вишневський, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Вишневський зазначив, що запровадження електронного документообігу здійснюється в контексті виконання завдання Президента України щодо скорочення видатків, у тому числі і держслужби, на 20%. За його словами, на економії бюджетних коштів Головдержслужба рухатиметься двома основними напрямками: 1) скорочення кількості органів центральної виконавчої влади зі 112 до 84; 2) скорочення видатків не утримання органів держслужби, зокрема через запровадження електронного документообігу.
Окрім того, планується усунути дублювання функцій центральних органів виконавчої влади.
Як приклад такого дублювання А.Вишневський зазначив, що на сьогодні залученням іноземних інвестицій займається 4 органи виконавчої влади.
"Ці заходи дозволять скоротити видатки держслужби на 10-15%, а в окремих випадках і на 20%", - наголосив чиновник.
Також А.Вишневський зазначив, що неправильною була би практика механічного скорочення посад держслужбовців, оскільки це може призвести до втрати кваліфікованих кадрів. Разом із тим він не виключив, що окремі органи центральної виконавчої влади можуть бути скорочені на 100%. Мова йде про ті органи, які виконують однакові функції.
Також серед завдань щодо реформування держслужби в Головдержслужбі називають зменшення кількості контрольних та наглядових функцій і збільшення так званих "сервіальних" функцій, тобто функцій із надання послуг громадянам.