ua en ru

Ватажкам ОРДЛО наказали сформувати батальйони бойовиків для відправки в Сирію, - ІС

Ватажкам ОРДЛО наказали сформувати батальйони бойовиків для відправки в Сирію, - ІС Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

Батальйони наказано комплектувати виключно з числа місцевих бойовиків

У так званих Донецькій та Луганській "народних республіках" розпочали формування батальйонів для участі у збройному конфлікті в Сирії. Про це повідомив координатор групи ІС Дмитро Тимчук в Facebook.

"Командування "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" отримало наказ про термінове формування 2-х батальйонів (по 500 чол. кожен) для участі у збройному конфлікті в Сирії. Батальйони наказано комплектувати виключно з числа місцевих бойовиків, не включаючи в них російських найманців. Серед командування бойовиків поширюється інформація про те, що даний наказ викликаний великими втратами російських ПВК у Сирії останнім часом", - повідомив Тимчук.

При цьому він зазначив, що командування обох "армійських корпусів" висловлює критичні зауваження до даного наказу, вказуючи на проблему хронічної неукомплектованість особовим складом частин і підрозділів "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР".

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір» У зоні бойових дій на Донбасі відзначається стійка тенде...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 22 лютого 2018 р.

Нагадаємо, в лютому в Сирії з-за вибуху на складі боєприпасів загинули 15 російських найманців і вісім найманців Башара Асада з бригади аль-Бакір.