ua en ru

Ватажки ОРДЛО перешкоджають відновленню інфраструктури на Донбасі, - СЦКК

Ватажки ОРДЛО перешкоджають відновленню інфраструктури на Донбасі, - СЦКК Фото: Спільний центр контролю і координації припинення вогню (mil.gov.ua)

СЦКК звинуватив ватажків бойовиків у блокуванні відновлення цивільної інфраструктури

Керівництво окремих районів Донецької та Луганської областей перешкоджає відновленню цивільної інфраструктури на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні української сторони Спільного центру контролю і координації, опублікованому в Facebook прес-центру штабу АТО.

Зокрема, керівництво ОРДЛО систематично блокує роботи на фенольному заводі в Новгородському Донецької області щодо посилення дамби шламонакопичувача, роботи на дамбі ставка-накопичувача стічних вод господарства "Бахмутський аграрний союз" в Новолуганському, ремонт газоводу і запуск газорозподільної станції під Мар'їнкою, у зв'язку з чим 26 тис. жителів залишаються без газопостачання, а також простоюють підприємства.

"Можна з упевненістю стверджувати, що керівництво ОРДО і ОРЛО ще раз показує свою незацікавленість у забезпеченні екологічної безпеки Донбаського регіону і створює перешкоди з відновлення цивільної інфраструктури Донбасу", - йдеться в повідомленні.

УКРАЇНСЬКА СТОРОНА СЦКК: ВІДНОВЛЕННЮ ЦИВІЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ НА ДОНБАСІ ПЕРЕШКОДЖАЮТЬ КЕРІВНИЦТВО ОРДО І ОРЛО Незважаюч...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Україна вимагала залучити міжнародні організації до контролю екологічної ситуації в окупованих районах Донбасу.