ua en ru

Глава ВМС США: у Балтійському морі росіяни намагаються послати нам сигнал

Глава ВМС США: у Балтійському морі росіяни намагаються послати нам сигнал Фото: у США вважають, що Росія посилає їм сигнали в Балтійському морі

Сполучені Штати намагатимуться згладити ескалацію напруженості між країнами

Глава Військово-морських сил США Джон Річардсон вважає, що російські літаки, що здійснюють небезпечні зближення над Балтійським морем з американськими літаками, намагаються дати зрозуміти американцям, що вони бачать їх розташування у цьому районі. Про це повідомляє Associated Press.

"Я не думаю, що росіяни намагаються спровокувати інцидент. Я думаю, що вони намагаються послати сигнал... Вони хочуть повідомити нам, що вони бачать, що ми перебуваємо в Балтійському морі", - пояснив Річардсон.


Він додав, що дії російських літаків збільшують шанси на "тактичний прорахунок", але у разі, якщо якийсь інцидент станеться, США будуть намагатися згладити ескалацію напруженості між країнами.

"Ми очікуємо певної нормалізації", - повідомив глава ВМС США.

Нагадаємо, за останній місяць відбулося кілька інцидентів, пов'язаних з небезпечними маневрами російських військових літаків біля американських есмінця і літаків-розвідників у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.