ua en ru

Глава УВКБ ООН запропонував Європі взяти 200 тис. біженців

Глава УВКБ ООН запропонував Європі взяти 200 тис. біженців Фото: Антонью Гутерріш

Антонью Гутерріш закликав країни Європи виробити спільну стратегію щодо вирішення кризи пов'язаного з припливом біженців

Верховний комісар ООН у справах біженців Антонью Гутерріш вважає, що Європа повинна принять200 тис. біженців. Про це Гутерріш заявив сьогодні на прес-конференції в Женеві, передає Центр новин ООН.

Гутерріш закликав країни Європи розширювати легальні канали пошуку притулку і виробити спільну стратегію щодо вирішення кризи. Він також запропонував відкрити в Південній Європі великі нові центри з прийому та обробки заяв про надання притулку.

"Європа зіткнулася з самим великим припливом біженців за останні кілька десятиліть. Понад 300 тисяч людей ризикували своїм життям, перетинаючи Середземне море в цьому році. Понад 2 тис. 600 загинули в ході цієї небезпечної подорожі, у тому числі трирічний хлопчик Алиан, чиє фото розлетілося по всьому світу", - заявив Гутерріш.

Глава УВКБ також зазначив, що це поворотний момент для ЄС, якого немає іншого вибору, крім як мобілізувати всі можливі сили для подолання цієї кризи.

Крім того, Гутерріш рекомендував активізувати програми з переселення біженців в треті країни.

Нагадаємо, глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Європейський союз може розколотися в результаті міграційного кризи в Європі, викликаним напливом біженців з Близького Сходу.