ua en ru

Голова УСПП не підтримує вирішення проблеми зарплат у конвертах фіскальними методами

Голова Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах критично ставиться до ідеї віце-прем'єра, міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка про боротьбу з зарплатами у конвертах фіскальними методами. Про це він заявив журналістам на засідання економічної ради УСПП, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не хочу коментувати чисельні заяви віце-прем'єр-міністра. Дуже, на жаль, багато заяв, які, по суті, є відображенням якоїсь особистої думки. Я впевнений, що такі заяви повинні бути результатом кропіткої роботи, а не черговим тестом чи експериментом з точки зору реакцій на них з боку підприємців... Я абсолютно не підтримую також заяви, що не буде повернення до спрощеної системи оподаткування. Я, на жаль, не можу підтримати спробу вирішувати проблему зарплат у конвертах тільки фіскальними, силовими методами, оскільки це комплексне завдання, і необхідно знижувати навантаження на фонд заробітної плати... Я дуже хотів би, щоб від таких багаточисельних заяв уряд перейшов до чіткої системної роботи", - сказав А.Кінах
Нагадаємо, що С.Тігіпко заявив про те, що зміни до Податкового кодексу передбачають введення 8 категорій видів трудової діяльності, в кожній з яких буде встановлена мінімальна заробітна плата, менше якої платити роботодавець не матиме права. Також С.Тігіпко заявив про те, що зміни до Податкового кодексу передбачають введення нового поняття - "фізична особа-підприємець, платник ПДВ та податку на прибуток".