ua en ru

Глава "Укрзалізниці" відмовився коментувати інформацію про сімейному бізнесі

Новий глава ДП "Укрзалізниця" Олександр Завгородній відмовився коментувати інформацію, що з'явилася в ЗМІ про замовлення, які отримує у залізниці його "сімейна" компанія. Про це чиновник написав сьогодні в своїй групі в Facebook.

"Коментувати там особливо нічого", - зазначив Завгородній. Чиновник також звинуватив журналістів, які написали матеріал про його сімейний бізнес, в продажності, однак при цьому не пояснив, у чому викладені в статті факти розходяться з дійсністю. "Не гребують продажні журналісти використовувати брудні прийоми", - підкреслив глава УЗ.

Нагадаємо, 23 липня ЗМІ оприлюднили журналістське розслідування, що розповідає про сімейний бізнес Олександра Завгороднього. За даними ЗМІ, на родичів голови УЗ зареєстрована компанія, яка отримувала підряди на Придніпровській залізниці, коли Завгородній займав там керівні посади. Після відходу чиновника з посади першого заступника керівника Придніпровської залізниці, державне підприємство звернулося до Господарського суду з позовом про стягнення з компанії боргу. Однак фірма Завгородніх з залізницею так і не розрахувалася.

Інша компанія - "Сферастрой-Інвест", також оформлена на членів сім'ї Олександра Завгороднього, була закрита за процедурою банкрутства після рішення суду про відшкодування збитків на користь Придніпровської залізниці. За підсумками капітального ремонту в будівлі управління держпідприємства, КРУ звинуватило компанію у завищенні вартості робіт.

Раніше, на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі Олександр Завгородній заявив, що на його сина і брата зареєстрована компанія, яка ніколи не працювала з залізницею. Він також повідомив, що в роки його роботи на Придніпровській ЗАЛІЗНИЦІ не було корупції.

Нагадаємо, 7 липня Олександр Завгородній наказом міністра інфраструктури Андрія Пивоварського був призначений в. о. генерального директора "Укрзалізниці". До цього він очолював управління "Укртрансінспекції" в запорізькій області. З 2002 по 2005 і з 2010 по 2011 роки обіймав посади головного інженера і першого заступника начальника Придніпровської залізниці.