ua en ru

Роллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФС

Роллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФС Фото: Роллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФС

На його думку, підстави для розірвання трудового договору некоректні та безпідставні

Голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс назвав підстави для розірвання з ним трудового договору некоректними і юридично необґрунтованими. Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Звертаючи увагу, що ПАТ "Укрнафта" не відноситься до державного або комунального підприємства, а є юридичною особою приватного права і акціонерним товариством, діяльність якого регулюється Законом України "Про акціонерні товариства" та Цивільним кодексом України, а тому посилання в листі на п. 96.4. ст. 96 Податкового кодексу України, як на підставу для розриву мого трудового договору, є некоректним і юридично необґрунтованим", - йдеться у листі голови правління.


Зазначимо, раніше НАК "Нафтогаз України" надав Державної фіскальної службі відповідь щодо вимоги, заявленого відомством у квітні, звільнити голову правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллинса - питання про звільнення може вирішуватися тільки на загальних зборах акціонерів компанії.

Нагадаємо, в квітні Державна фіскальна служба України звернулася до НАК "Нафтогаз України" з вимогою розірвати контракт з головою "Укрнафти" Марком Роллинсом. У документі на ім'я голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва зазначалося, що на сьогодні податковий борг "Укрнафти" становить 10,6 млрд гривень, і за час керівництва Роллинса він збільшився на 2 млрд гривень.

Також у документі вказувалося, що Офіс великих платників податків неодноразово звертався до Роллінса з питання погашення податкового боргу, однак останній не вжив заходів щодо його погашення, чим порушує українське законодавство.

Роллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФСРоллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФСРоллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФСРоллінс відмовився йти у відставку на вимогу ГФС

Фото: лист голови правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллинса

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" відмовився звільняти Роллінса на вимогу ГФС.