ua en ru

Глава "Укрнафти" рекомендує наглядовій раді досудову санацію для погашення податкового боргу

Глава "Укрнафти" рекомендує наглядовій раді досудову санацію для погашення податкового боргу Фото: Марк Роллінс пояснив, що якщо компанія виплатить свої зобов'язання щодо податкової заборгованості, то це призведе до її банкрутства

Роллінс зазначив, що очікує в цьому питанні підтримки акціонерів "Укрнафти", керівництва держави та всіх зацікавлених

Глава ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс рекомендує Наглядовій раді досудову санацію для погашення податкового боргу. Про це Роллінс повідомив сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я рекомендую Наглядовій раді ініціювати процедуру досудової санації з метою реструктуризації та виплати податкової заборгованості, це зроблено у повній відповідності з законодавством", - заявив він.

"Це процедура, яка передбачає згоду суду, але не є судовою санацією", - пояснив Роллінс.

Голова компанії підкреслив, що очікує в цьому питанні на підтримку акціонерів "Укрнафти", керівництва держави та всіх зацікавлених.

"Я очікую, що наступного тижня буде засідання Наглядової ради, на якому я очікую, що вона (Наглядова рада, - ред.) погоджує це рішення і скличе збори акціонерів, щоб узгодити це рішення", - сказав Роллінс.

За його словами, процес досудової санації займе до 3 місяців.

"Від сьогоднішнього дня, дня ініціації, і прийняття плану досудової санації, грубо кажучи, пройде 3 місяці", - сказав Роллінс.

Роллінс пояснив, що якщо компанія виплатить свої зобов'язання щодо податкової заборгованості, то це призведе до її банкрутства, тоді як досудова санація дозволить відстрочити виплату заборгованості і зупинити процес відкликання ліцензій на видобуток.

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" допускає зміни фінальних фінансових показників за підсумками 2015 року.