ua en ru

Голова "Укравтодору" розповів, скільки коштів необхідно на відновлення доріг

Голова "Укравтодору" розповів, скільки коштів необхідно на відновлення доріг Фото: Славомир Новак

Новак озвучив думку експертів

Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодор") необхідно близько 50 мільярдів гривень щорічно для відновлення мережі в 50 тисяч кілометрів доріг за термін від 7 до 10 років. Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив в.о. голови Держагентства автомобільних доріг Славомир Новак.

"Теоретично, згідно з думкою експертів, для відновлення мережі в 50 тисяч кілометрів доріг за термін від 7 до 10 років потрібно близько 50 мільярдів гривень щорічно", - сказав він.

Нагадаємо, Новак заявив, що половина з виділених Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодору") коштів державного бюджету йде на сплату боргів. "У цьому році ми отримали від Міністерства фінансів близько 3 мільярдів гривень на будівництво. В цілому, близько 14 мільярдів гривень з держбюджету. Але 7 мільярдів йдуть на сплату боргів, і вже залишається нам тільки 7 мільярдів. З цього залишку виділяються гроші на утримання доріг , посипання піском доріг взимку, прибирання снігу - і ось уже залишається нам в сумі 3 мільярди", - пояснив голова агентства.