ua en ru

Глава української митниці допускає прийом другого гумвантажу з РФ в найближчі 10 днів

Голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко прогнозує вирішення питання з прийомом другого гуманітарного вантажу з Росії в найближчі 10 днів.

Голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко прогнозує вирішення питання з прийомом другого гуманітарного вантажу з Росії в найближчі 10 днів. Про це він повідомив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, українська митниця і прикордонна служба готові забезпечити оформлення гуманітарного вантажу з Росії, як тільки буде прийнято рішення на більш високому рівні.

"Якщо буде прийнято рішення про пересування цього конвою, то українська сторона, ми готові до виконання всіх необхідних процедур, перевірок, огляду вантажів. Якщо буде прийнято таке рішення, то наші і митна, і прикордонна служби - вони до цього готові", - зазначив Макаренко.

Він повідомив, що зараз опрацьовується питання про пункт пропуску, через який буде проходити вантаж.

"На цей момент опрацьовується питання, а саме, щодо пункту пропуску. І якщо це буде залізничний транспорт, який буде використовуватися, то це буде пункт пропуску Гуково, що в 30 км від Ізварине. Я нагадаю вам, що у нас там розміщується наша група прикордонників. Там само група митників. Тому ми готові цими групами, їх силами забезпечити та провести всі процедури: оформлення, огляд і все необхідне для цих залізничних ешелонів. І я можу сказати так, що судячи по динаміці, з переговорів, я думаю, що вже в найближчі 10 днів це все буде. Буде забезпечено", - повідомив Макаренко.

Нагадаємо, попередній російський конвой зайшов в Україну 22 серпня. У зв'язку з цим вибухнув скандал, оскільки його входження не було остаточно погоджено з українською владою і Міжнародним комітетом Червоного хреста. Тоді українські митники встигли перевірити тільки 34 вантажівки з понад 200 в'їхали.