ua en ru

Глава ЦРУ відвідав Москву перед початком виведення військ РФ з Сирії

Глава ЦРУ відвідав Москву перед початком виведення військ РФ з Сирії Фото: Володимир Путін

РФ заявляє, що візит Бреннана і подальше рішення про виведення частини військ з Сирії ніяк не пов'язані

Директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Джон Бреннан відвідав Москву на початку березня перед виведенням військ Російської Федерації з Сирії. Про це повідомили в понеділок, 28 березня 2016 року російські ЗМІ з посиланням на заступника міністра закордонних справ РФ Олега Сиромолотова.

"Те, що Бреннан був тут - це і не приховувалося. У МЗС Росії його не було. Я знаю точно, що він був у Федеральній службі безпеки і ще десь", - сказав Сиромолотов в понеділок журналістам.

Як повідомляє "Інтерфакс", Сиромолотов заявив, що візит Бреннана в РФ і подальше рішення Росії про виведення частини військ з Сирії ніяк не пов'язані між собою.

"Події - візит Бреннана та початок виведення більшої частини угруповання - абсолютно не пов'язані, це різні речі", - сказав він.

Наголошується, що Сиромолотов зазначив, що, крім ФСБ, у Бреннана в Москві відбувся ряд зустрічей з представниками влади РФ, проте не уточнив, з ким саме.

Разом з тим, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "ніяких контактів" Бреннана "в Кремлі" не було.

Як зазначає ТАСС, за словами Сиромолотова, в ході візиту обговорювалися питання довіри між Росією і США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військ РФ з Сирії з 15 березня.