ua en ru

Глава ЦРУ підозрює Росію в нових спробах впливу на вибори в США

Глава ЦРУ підозрює Росію в нових спробах впливу на вибори в США Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

При цьому глава ЦРУ додав, що є й інші "гравці" на цьому полі

Глава Центрального розвідувального управління США Майк Помпео переконаний, що Росія, як і раніше, намагається впливати на американські вибори. Таке твердження він зробив 7 січня, передає DW.

Зокрема на питання, чи намагається Росія в даний час проникнути в американську виборну систему, Помпео відповів: "Так, уже протягом десятиліть".

За словами глави ЦРУ, наступне велике втручання заплановано на листопад 2018 року, коли в США відбудуться вибори до Конгресу.

Помпео також додав, що є й інші "гравці" на цьому полі.

"У нас багато ворогів, які намагаються підірвати західні демократії", - розповів він.

Помпео наголосив, що ЦРУ виконує важливу задачу як частина національної системи безпеки для того, щоб виборчий процес у США був захищеним і демократичним.

"Ми старанно працюємо над цим. Тому ми будемо працювати проти російських або кого-небудь ще, хто загрожує їх (виборів - ред.) результатам", - запевнив Помпео.

Спецслужби США переконані, що російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібернапади на сервери Демократичної партії, а також Росія в ході виборчої кампанії поширювала пропаганду в соцмережах із метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа. Розслідуванням передбачуваного втручання Росії у вибори займається спецпрокурор Роберт Мюллер. Москва відкидає всі звинувачення.

Нагадаємо, раніше ЦРУ Сполучених Штатів Америки заявляло, що в оцінці втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року нічого не змінилося.