ua en ru

Глава центрального банку Швейцарії не вважає коливання курсу валют "валютною війною"

Глава центрального банку Швейцарії не вважає коливання курсу валют "валютною війною" Фото: Томас Джордан (flickr.com worldeconomicforum)

Чиновник розповів про кредитно-грошової політики ЦБ Швейцарії

Країни світу в даний час не залучені в так звану "валютну війну". Про це заявив глава Швейцарського національного банку (SNB) Томас Джордан в інтерв'ю CNBC в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

За його словами, події, що відбуваються з курсом валют у світі, обумовлені, в першу чергу тим, що на сьогоднішній день всі провідні валюти світу працюють в умовах вкрай низьких, практично нульових процентних ставок, що не може не позначатися на волатильності валютного ринку в цілому.

"Я б не назвав те, що відбувається "валютної війни", але справа в тому, що всі провідні валюти працюють в умовах близьких до нуля процентних ставок, і наслідків рішень грошово-кредитної політики з інших країн стає набагато більше", - сказав Джордан.

Він пояснив, що головний банк Швейцарії поки утримує процентні ставки нижче нуля і використовує інтервенції на валютному ринку, щоб зняти тиск з національної валюти, яке стало набагато відчутнішим, ніж раніше.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів США Стівен Мнучин розповів, що не хвилюється через падіння курсу долара, адже це, на його думку, буде корисним для економіки. За словами Мнучина, падіння курсу долара по відношенню до валют суперників вигідно для США з точки зору торгівлі і можливостей.