ua en ru

Глава Спортивної студентської спілки запропонував провести в Україні універсіаду через 5-7 років

Одну з таких спортивних міжнародних універсіад потрібно провести в Україні. З такою пропозицією в ході сьогоднішнього нагородження переможців останньої спортивної універсіади виступив президент Спортивної студентської спілки України Василь Кремень, звертаюся до присутніх віце-прем'єр-міністру України Костянтина Грищенка та міністра освіти і науки Дмитра Табачника, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна за роки незалежності, беручи участь у універсіадах, знаходиться за кількістю медалей у десятки країн, причому надійно. Враховуючи цю обставину, а також те, що в результаті підготовки до Євро-2012 у цілому ряді міст України підготовлені хороші умови для проведення таких масштабних заходів, пропоную розглянути можливість запрошення в один з міст України... одну з наступних літніх універсіад. Це приблизно через 5-7 років", - сказав Кремень.

Читайте також: У Казані завершилася Універсіада-2013

Крім того, він запропонував, виходячи з того, що Україна регулярно бере участь у таких універсіадах, створити при Кабінеті міністрів України на постійно діючій основі оргкомітет з підготовки до Універсіади.

Відзначимо, за словами президента Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) Клода-Луї Галле, підготовка до літньої Універсіаді 2013 р. в Казані обійшлася бюджету Росії приблизно в 4,5 млрд дол.