ua en ru

Глава "Союзу Лівих Сил" закликав українську владу до термінової націоналізації підприємств

Голова політичної партії "Союз Лівих Сил" Василь Волга закликав владу залишити особисті інтереси і терміново зайнятися порятунком економіки країни, в тому числі, через націоналізацію бюджетоутворюючих підприємств. Про це він заявив на об'єднаній конференції політичної партії "Союз Лівих Сил" і Всеукраїнської громадської організації "Громадський контроль", яка відбулася 24 січня у Київському будинку вчених.

Повідомляється, що всі обласні керівники та представники, що були присутні на конференції, одноголосно заявили про те, що чинна влада не тільки недієздатна в кризової ситуації, але й своїми діями посилює кризу і наближає процес руйнування і розвалу України.

"Менш ніж за рік нова влада почала газову війну, яка поставила на коліна всю українську промисловість. Виставлені на продаж останні державні об'єкти країни і вже розпочата приватизація Залізниці. З бюджету зник громадянин України, а залишилися в ньому лише інтереси олігархів. Тепер, коли купівельна спроможність українців зведено до нуля, людей чекає тільки виживання. Тому ми закликаємо владу, відкинувши свої політичні рейтинги, припинити популізм і негайно почати процес націоналізації бюджетоутворюючих підприємств. Парадоксально: українську армію містять і забезпечують волонтери, в той час як у владі знаходяться олігархи, стану яких вистачило б на багато років успішного ведення війни", - заявив Василь Волга.

Не маючи можливості дієвими законними механізмами запустити економіку країни, учасники конференції прийняли резолюцію щодо створення широкого народного руху за соціалізації всіх сфер України.