ua en ru

Голова Ради РФ з прав людини просить українського омбудсмена допомогти у звільненні російських десантників

Голова Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов звернувся до уповноваженого Верховної Ради України Валерії Лутковської з проханням про допомогу у звільненні російських військовослужбовців, затриманих біля населеного пункту Зеркальний Амвросіївського району Донецької області.

Голова Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов звернувся до уповноваженого Верховної Ради України Валерії Лутковської з проханням про допомогу у звільненні російських військовослужбовців, затриманих біля населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області. Про це сказано в його листі, опублікованому прес-службою РПЛ РФ.

"Російські військовослужбовці, опинившись в районі, де були затримані, не могли припускати, що знаходяться на території суміжної держави. Відомо, що аналогічні інциденти, пов'язані з перетином кордону російської українськими військовослужбовцями, також мали місце, і вони благополучно були врегульовані", - наголошується в листі Федотова.

Нагадаємо, 25 серпня радник міністра внутрішніх справ Олександр Данилюк повідомив про взяття в полон силами АТО групи російських десантників, які зізналися, що є не найманцями, а штатними військовими РФ.