ua en ru

Глава Севастопольської МДА: "Сьогодні важливіше не влаштовувати тривалі розгляди, треба вирішити щонайшвидше земельні питання"

"Сьогодні важливіше не влаштовувати тривалі розгляди, треба вирішити щонайшвидше земельні питання, тому що розвиток Севастополя без інвестицій неможливий. А для інвестицій потрібно, в першу чергу, надавати земельні ділянки", - заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, передає прес-служба СМДА.

За словами глави адміністрації, для того, щоб прискорити процес приведення до законного поля земельних питань, скасування багатьох незаконних рішень щодо землі колишньої адміністрації відбувається не через суди, а через протести прокуратури.

В ході наради Президент України Віктор Янукович позитивно оцінив дії голови СМДА у вирішенні земельних питань.

"Я підтримую главу адміністрації Севастополя, який вже близько 1000 звернень подав до прокуратури із земельних питань, за якими прокуратура не відреагувала, вважала не потрібним реагувати", - сказав В.Янукович.

Як повідомлялося, Президент України дав доручення правоохоронним органам провести службове і кримінальне розслідування щодо фактів порушення земельного законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в Автономній Республіці Крим і звернути увагу на звернення до прокуратури глави СМДА.

"Там, де порушено закони України під час виділення землі, потрібно буде фіктивним власникам повернути землю державі, і ми навіть не називатимемо прізвища. Там, де буде опір, потрібно буде йти за повною програмою: слідство, суд. Якщо ці рішення будуть на рівні кримінальних, працюватиме Кримінальний кодекс", - підкреслив глава держави.