ua en ru

Глава Samsung Electronics подав у відставку

Глава Samsung Electronics подав у відставку Фото: Квон О Хьюн (flickr.comSamsung Newsroom)

Гендиректор компанії йде у відставку через внутрішню кризу

Голова міжнародної транснаціональної компанії Samsung Electronics Квон О Хьюн подав у відставку через внутрішню кризу в компанії. Про це повідомляє AFP.

"Квон О Хьюн подав у відставку у п'ятницю, заявивши, що південнокорейський технологічний гігант зіткнувся з "безпрецедентним кризою", незважаючи на те, що очікується рекордний прибуток в третьому кварталі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, його рішення стало новим зміною в управлінні компанії. Проблеми в Samsung Electronics почалися після того, як у серпні спадкоємця імперії Samsung Лі Чже Йона засудили за корупцію.

Наголошується, що оголошення про його відставку відбулося в той же день, коли був оприлюднений прогноз про рекордний квартальний прибуток. Квон заявив, що обмірковував свою відставку "досить давно" і "не міг її відкладати".

"Оскільки ми зіткнулися з безпрецедентним внутрішньою кризою, я вважаю, що прийшов час нового старту для компанії - з новим духом і молодим керівництвом, щоб краще реагувати на виклики з боку швидких змін в IT-індустрії", - заявив глава компанії.

Відзначається, що незважаючи на відставку, Квон О Хьюн залишиться в раді Samsung Electronics до березня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Samsung Electronics зазначила рекордний прибуток у другому кварталі 2017 року.

Компанія повідомила, що її операційний прибуток у другому кварталі, ймовірно, зросла на 72% порівняно з попереднім роком до нового показника, випередивши оцінки аналітиків.