ua en ru

Голова РПЦ закликав вирішувати придністровську проблему шляхом відкритого діалогу

Патріарх Кирило, Предстоятель Російської Православної Церкви , в понеділок виступив із зверненням перед жителями Придністров'я. Він вперше відвідав невизнану республіку в ході пастирського візиту до Молдови , де взяв участь у святкуванні 200- річчя Молдавської митрополії. Прес -служба патріарха іменує його візит в Придністров'ї як відвідування Тираспольської і Дубосарського єпархії РПЦ , повідомляє "Релігія в Україні " з посиланням на Newsru.

Патріарх Кирило заявив журналістам , що він вірить у вирішення проблеми Придністров'я . "Глибоко переконаний в тому , що , незважаючи на труднощі , які існують , віра молдавського народу , віра багатонаціонального придністровського народу , Церква , яка з'єднує обидва береги Дністра , - все це ті чинники , які неодмінно допоможуть знайти в тому числі і політичні розв'язки дуже непростий проблеми , яка дісталася нам від минулого "

За словами Патріарха , ця проблема пов'язана з розпадом Радянського Союзу - " величезною подією геополітичного значення".

"Дивно , що так мало конфліктів . Повинно було бути більше , але Господь зберіг нас від більшої кількості конфліктів" , - заявив він.

Патріарх висловив упевненість в тому , що " відкритий , щирий діалог , який враховує різні точки зору , здатний стати реальним механізмом у тому числі і для вирішення придністровської проблеми" , і побажав миру і процвітання народу і Церкви Молдови.

Предстоятель РПЦ прибув в невизнану Придністровську Молдавську Республіку в минулу неділю .