ua en ru

Глава "Ростех" розповів про скорочення держоборонзамовлення РФ на 10%

Глава "Ростех" розповів про скорочення держоборонзамовлення РФ на 10% Фото: генеральний директор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов

За словами Чемезова, скорочувати витрати на озброєння передбачається за рахунок науково-дослідних і конструкторських розробок

Російський держоборонзамовлення в 2016 році буде скорочено на 10%. Про це заявив генеральний директор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов в інтерв'ю американському виданню Wall Street Journal.

За словами Чемезова, скорочувати витрати на озброєння передбачається за рахунок науково-дослідних і конструкторських розробок.

"Було рішення президента і прем'єр-міністра про те, що те, що вже знаходиться в розробці, повинно бути доведено до кінця. Не можна зупинятися на півдорозі. Гроші вже вкладено, і якщо зупинитися, то вони будуть втрачені. Все що почали, необхідно доробити, кошти на це знайдуться. Ми, напевно, не будемо починати реалізовувати щось нове. Це буде відкладено", - сказав глава "Ростеха".

Нагадаємо, 5 березня про скорочення військових витрат РФ до 2016 року на 5% заявила представник Міноборони РФ Тетяна Шевцова.

За її словами, при зменшенні бюджету військового відомства президентом Володимиром Путіним було прийнято рішення, що державна програма озброєння "не підлягає секвестру взагалі".