ua en ru

Голова регламентного комітету Ради не може підтвердити розпад коаліції

Голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко не може підтвердити розпад коаліції.

Голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко не може підтвердити розпад коаліції. Про це він заявив журналістам у Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви знаєте, давайте почнемо з фундаменту, як створювалася коаліція і хто керівник коаліції. Наскільки мені відомо, керівника коаліції немає. Всі, хто заявляв про вихід з коаліції, вони не заявляли ім'я керівника коаліції. Дуже багато питань щодо існування коаліції. Треба подивитися протокол про створення коаліції. Коли і де були надруковані списки членів коаліції? Їх не було в "Голосі України". Вихідних даних щодо створення коаліції у мене немає", - сказав Макеєнко.

"Олександр Турчинов є головою Верховної Ради, він не є керівником коаліції. Він член коаліції. Можливо, зараз будуть збори та секретар, який вів протокол про створення коаліції, повинен щось оголосити або щось сказати", - сказав Макеєнко.

Нагадаємо, вранці 24 липня фракції "Удар" і "Свобода" заявили про свій вихід з коаліції. При цьому спікер Олександр Турчинов (представник фракції "Батьківщина") відмовився зробити оголошення про розпад коаліції.

При цьому віце-спікер Руслан Кошулинський підтверджує розпад коаліції в Раді. Варто, щоправда, при цьому відзначити, що Кошулинський, представник "Свободи".