ua en ru

Голова розвідувальної служби ФРН: "Аль-Кайєда" готує теракти в Європі"

Голова Федеральної розвідувальної служби (BND) Німеччини Герхард Шиндлер застеріг від можливих терактів бойовиків "Аль-Кайєди" в Європі. "Загроза виходить, перш за все, від структур терористичного осередку, що діє на території Ємену", - заявив Шиндлер. За його словами, "Аль-Кайєда" має намір вести "священну війну" і на території Європи.

За даними спецслужб, терористи вибрали так звану "тактику самотнього вовка"- в спеціальних таборах готуються самовбивці-одинаки, які прямують в європейські держави для здійснення нападів. "У нас є відомості, що "Аль-Кайєда" вибрала саме таку стратегію, спецслужби приділяють цій сфері особливу увагу", - сказав глава BND.

Він також повідомив, що в Афганістані співробітникам BND вдалося запобігти значній кількості терактів, зокрема з використанням підривних пристроїв і екстремістів-самовбивць. "З січня 2011 р. ми запобігли 19 нападам на військовослужбовцях бундесверу. Це означає, що тактикові спецслужб на Гіндукуші можна назвати успішною моделлю", - відзначив глава BND, передає Deutsche Welle.

Нагадаємо, раніше Шиндлер заявив, що урядова армія Сирії знаходиться на межі розвалу.