ua en ru

Голова правління "Укртрансгазу" Ясюк написав заяву про звільнення

Голова правління ПАТ "Укртрансгаз" Валерій Ясюк написав заяву про звільнення із займаної посади.

Голова правління ПАТ "Укртрансгаз" Валерій Ясюк (на фото) написав заяву про звільнення із займаної посади. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Навколо мого призначення керівником "Укртрансгазу" почались спекуляції, це було використано як привід для інформаційної атаки проти нової влади. Я не хочу давати жодних, навіть штучних приводів для дискредитації уряду, особливо в такий важкий для країни час. Тому я написав заяву про звільнення з посади голови правління ПАТ "Укртрансгаз", - повідомив Ясюк.

Водночас, як зазначають у прес-службі, Генеральна прокуратура України за запитом Кабміну щодо дотримання законності під час придбання плавучих бурових установок спростувала причетність Ясюка до будь-яких зловживань.

"Я свідомо не коментував звинувачення на свою адресу щодо купівлі бурових установок до висновків Генеральної прокуратури", - сказав Ясюк.

"Як і всі фахівці, я впевнений у важливості збільшення власного видобутку газу для енергетичної незалежності України. Потрібне технологічне переоснащення газовидобувних підприємств. Але я не мав стосунку до проведення тендерних процедур та визначення ціни закупівлі бурових установок. Будь-які звинувачення на мою адресу та навішування ярликів є безпідставними", - наголосив він.

Зазначимо, 8 березня Кабмін тимчасово відсторонив Ясюка з посади голови "Укртрансгазу" на час проведення перевірок щодо його причетності до ймовірних зловживань під час придбання ДАТ "Чорноморнафтогаз" бурових платформ (вишок) іноземного виробництва в період роботи уряду Азарова-Януковича.

Нагадаємо, Валерій Ясюк був обраний головою правління ПАТ "Укртрансгаз" 5 березня 2014 р., після того як його попередник Сергій Вінокуров подав у відставку за власним бажанням 22 січня 2014 р.

Раніше Ясюк, із 27 травня 2013 р., обіймав посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".